Împreună cu Dumnezeu

Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. (Apocalipsa 21:3)

Ți-ai imaginat vreodată cum va fi pe Noul Pământ? Te-ai gândit ce anume îți vei dori să faci acolo? Mulți dintre noi suntem fascinați de ideea de păși pe străzile de aur ale Noului Ierusalim și de a ne bucura de locuințele perfecte, pregătite de Isus pentru credincioșii Săi! Nu știu cum ești tu, dar eu aștept nerăbdător să călătoresc intergalactic și să cunosc lumi și civilizații care nu au fost îngenuncheate de păcat!

De abia aștept să accesez fișierele cerești care înmagazinează adevărata istorie a planetei noastre, știind că voi putea să văd și să înțeleg, dincolo de evenimente și fapte istorice, raportate astăzi mai mult sau mai puțin onest, în analele istorice pământene, marea luptă dusă în spatele cortinei. Simt că sufletul se încălzește în mine de bucurie și dor, la gândul revederii cu tatăl și bunicul meu, cei de care moartea m-a despărțit pentru o vreme! Dar știi, cel mai de preț element al noii realități, pentru mine și pentru tine, va fi prezența lui Dumnezeu alături de noi!

Dumnezeu ne așteaptă cu dor aprins pe fiecare, este dorința Lui cea mare să fie cu noi și noi cu El! Nimic din slava Cerului și a Noului Pământ nu va egala farmecul desăvârșit al prezenței Lui, Creatorul, cu noi, creaturile Sale răscumpărate! Dar ție … îți este dor de El? Îți dorești să stai în prezența lui Dumnezeu? Va fi acest lucru bucuria ta cea mare? Veșnicia nu este despre străzi de aur și călătorii între galaxii, oricât de grandios și provocator ar fi acest gând, este despre a fi împreună cu Dumnezeu! Iar cu Dumnezeu putem și trebuie, în măsură limitată deocamdată, e adevărat, să fim de acum și de aici, zi de zi, plini de bucuria părtășiei acesteia binecuvântate și așteptând deplinul în slava veșniciei! Iată-ne la sfârșit de an! Dumnezeu a dorit zi de zi să fie alături de noi! Noi … am fost sau nu am fost lângă El! Dar zilele lui 2021 rămân în urmă! Te provoc să trăiești de astăzi înainte, în 2022 și veșnic, doar alături de Dumnezeu, împreună cu Hristos, prin puterea Duhului Sfânt!

Narcis Ardelean, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video