O eternitate cu Dumnezeu

Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. (Apocalipsa 21:3)

Cele mai mari schimbări din viața unui om, au loc în urma unor întâlniri. Ai decis să progresezi în anumite puncte ale vieții tale, deoarece ai avut anumite exemple de oameni care te-au inspirat. Poate mama sau tata, sau un profesor, sau un prieten, sau chiar o carte. În spatele unui om de succes, sunt alți oameni care l-au inspirat și l-au ajutat să progreseze. Cea mai mare schimbare din viața unui om, are loc atunci când îl întâlnește pe Dumnezeu.

În urma întâlnirii cu Îngerul Domnului, Iacov devine Israel, adică identitatea îi este schimbată. Vameșul Zacheu se întâlnește cu Isus dintr-un dud, iar viața lui se schimbă radical din acel moment. Tâlharul răstignit la dreapta lui Isus găsește mântuirea chiar înainte de moarte, prin întâlnirea cu Isus. Saul din Tars îl întâlnește în drumul spre Damasc, iar viața lui se schimbă dramatic. Prin întâlnirea cu Dumnezeu, viața noastră este schimbată, iar din oameni pierduți, devenim copii ai lui Dumnezeu.

Întâlnirile noastre cu Dumnezeu sunt private deocamdată de întâlnirea fizică sau față către față. Copiii lui Dumnezeu tânjesc după această întâlnire, la fel și Dumnezeu. Va veni clipa când vei fi luat în brațe de Isus, când vei povesti cu El cum povestești cu cel mai bun prieten. De aceea îl așteptăm pe Hristos să revină. Ne este dor să stăm față în față cu Cel care a făcut totul pentru noi. Si Lui îi este dor să vină să ne ia acasă.

În cartea Apocalipsei, Ioan aude un glas care ieșea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu care spune că noi, oamenii, vom locui cu Dumnezeu. El ne iubește atât de mult, încât a ales să locuiască cu noi. Cea mai mare dorință a lui Dumnezeu este să fim copiii Lui. Iar după ce ne va lua acasă vom locui pentru totdeauna cu El. Cel căruia ne rugăm, Cel cu care ne întâlnim citind Scriptura, Îl vom întâlni și vom fi pentru eternitate cu El. Dumnezeu a făcut totul ca această locuire cu El să aibă loc. În curând va veni să ne ia acasă. Pentru a petrece eternitatea împreună. Îl aștepți?

Benone Pisuc, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video