Cea mai tare tabără explo!

Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. (Apocalipsa 21:3)

Orice explorator așteaptă cu mare nerăbdare venirea verii și momentul taberei de vară. Este o experiență de neuitat să pleci cu prietenii în tabără și să locuiești în cort pentru o săptămână! Când pleci cu cortul la munte, lași în urmă stresul anului școlar, grijile vieții și te bucuri de natură, de priveliști uimitoare, de drumeții provocatoare, petreci momente unice cu prietenii.

Pe ultimele pagini ale ei, Biblia vorbește de un „cort” pe care Dumnezeu Îl pregătește pentru toți copiii Lui, care vor fi mântuiți (Apoc. 21:3). Domnul Hristos S-a înălțat la cer pentru a pregăti „un loc” (Ioan 14:1-3). „Cortul lui Dumnezeu” reprezintă acel loc special, care întrece orice imaginație, un loc în care nu va mai fi nimic care să împiedice bucuria (nici pericolul urșilor care să atace, nici furnicile sau alte viețuitoare mici care să îți „strice” bucuria locuirii în cort la munte).

Toate dificultățile și supărările cauzate de păcat vor fi rămas în urmă; toți exploratorii vor avea posibilitatea să se bucure, în ceruri, de minunile veșniciei pregătite special pentru ei, de Dumnezeu Însuși, care va locui cu ei. Dumnezeul care ne-a creat, care a venit în lumea noastră să ne aducă salvare și care se va bucura să petreacă timp toată veșnicia cu noi! Este uimitor să știi că El, Dumnezeu, va dori să petreacă timp cu noi, exploratorii! El va fi Cel mai fain instructor și, conduși de El, vom descoperi atâtea minuni ale Universului, vom „explora cu El mii de galaxii”. Se apropie vara veșnică. Nu uita să îți pregătești bagajul pentru acea tabără specială! „Cortul” este pregătit de Tata! Bagajul nostru va fi caracterul, un caracter asemenea Mântuitorului nostru, Domnul Hristos. Să mergem!

Brașov Teofil, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor