Cutiuța muzicală

Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie, și zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, și ei vor fi poporul Lui, și Dumnezeu însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. (Apocalipsa 21:3)

Știai că azi este „Ziua notițelor de mulțumire”? Acest titlu de aniversare îmi aduce aminte de cutiuța muzicală cu nume de persoane. În acea cutie țineam bilețele pe care scrisesem nume de persoane, pentru care alesesem să ne rugăm periodic în familie. Când aveam momentele de rugăciune, luam cutia muzicală, învârteam cheița și ascultam muzica. În timpul acesta alegeam un bilețel din cutie și ne rugam pentru acea persoană. Pentru că ne rugam pentru acea persoană de pe bilețel , nu puteam să ne gândim să îi facem rău sau să ne gândim la lucrurile rele ale acelei persoane. Drept pentru care ne gândeam la lucrurile bune și frumoase pe care le știam despre acea persoană; apoi le prezentam și îi mulțumeam Domnului pentru atât de multe lucruri bune ale acelei persoane. După rugăciune, aveam numai sentimente și gânduri frumoase pentru acea persoană. Așa că ne gândeam mereu să îi facem o surpriză frumoasă, odată trimițându-i un mic cadou de prețuire, altădată trimițând un mesaj frumos pe telefon. O dată chiar am sunat acea persoană și i-am spus că ne-am rugat pentru el. Acesta a fost foarte nedumerit: „Dar s-a întâmplat ceva?!”; noi i-am răspuns că așa ne-a făcut plăcere. Așa că persoana a rămas plăcut surprinsă de acest lucru și a apreciat că ne gândim la el. Cred că în felul acesta putem să fim împreună cu oamenii lui Dumnezeu, și Dumnezeu să fie cu noi și să locuiască cu noi. Îți sugerez să te rogi și tu pentru colegii tăi de grupă, de ce nu și pentru cei de clasă.

Gusti Angheluță, Director Asociat Conferință – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video