Decizii

Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

Hai să facem împreună un exercițiu. Am pus mai jos câteva lucruri în două cutii. Prima cutie: un măr, o carte pe săptămână, rugăciune, dăruire, iertare, buchet de flori pentru mama, broccoli, exerciții fizice. A doua cutie: bani furați, copiat la test, ciocolată, bârfă, minciună, Netflix, invidie, mânie, răzbunare. Care dintre aceste cutii ai vrea să fie a ta? Care ți-ar plăcea?

În fața acestei întrebări, cei mai mulți ar dori să primească o a treia cutie goală, în care să poată pune doar ceea ce le place din celelalte două. Ei bine, asta nu se poate! Pur și simplu nu există o a treia cutie. În lumea în care trăim nu sunt decât două: una pe care scrie „bine” și cealaltă pe care scrie „rău”. Toată viața nu facem altceva decât să alegem obiceiuri, cuvinte, fapte din aceste cutii.

Pentru un explorator care Îl iubește pe Dumnezeu, alegerea nu ar trebui să fie atât de complicată. Dacă a face binele mă apropie de Dumnezeu, atunci voi renunța la tot ce este rău, oricât de mult mi-ar plăcea anumite obiceiuri sau lucruri. Ioan spune de fapt că nu poți să mergi pe două drumuri în același timp. Ar fi ca și când în același timp ai ajunge la două adrese din orașe diferite! Binele și răul nu au nimic în comun! Ioan mai spune că cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. Adică se îndepărtează de El, mergând în direcția opusă. Poate și pentru tine este greu să alegi cutia potrivită. Nu uita însă, oricât ți-ar fi de greu, că nu sunt decât două. A treia cutie nu există!

Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor