Binele învinge

Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

În bătălia dintre rău și bine, binele învinge. Și-n Cer a fost cântată o cântare nouă: „Vrednic eşti Tu, Isus Hristos, Mântuitorul… căci ai fost înjunghiat şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam.” (Apocalipsa 5:9)

Fridtjof Nansen (1861-1930, Norvegia) a fost un explorator, om de știință, diplomat, umanitarist norvegian, laureat al Premiului Nobel pentru Pace. Avea să joace un rol atât de binecuvântat în timpul necazurilor cauzate de Primul Război Mondial. În anii 1920 – 1921, Nansen a readus la casele lor o jumătate de milion de prizonieri, ruși, greci, turci, bulgari, armeni. Cu ocazia acestor repatrieri, 52 de națiuni și-au dat acordul ca, pentru acei prizonieri și refugiați care nu aveau niciun act, să se elibereze un pașaport numit „Nansen”. Chipul lui Nansen a fost pus acolo unde, de obicei, se pune emblema unui stat. (Portrete în alb și negru, pag. 7) Tu ai pașaport sau ai avut vreodată? Care este cetățenia ta? Pentru că ești creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, tu poți avea pașaportul „Isus Hristos”, un pașaport care să-ți ofere șansa de a fi cetățean al Împărăției lui Dumnezeu.

Acolo unde animalele sunt blânde și prietenoase, hrana lupilor și a mieilor este iarba, leii și boii mănâncă paie. Acolo nu va mai fi mânie, nici egoism, nici lupte. Nu vor mai fi hoți, criminali sau oameni răi. Nu vor mai fi necazuri, lacrimi și dureri. Nu va mai fi păcat, nici moarte. Când vezi și-auzi de rău în jurul tău, mergi prin credință. Când simți ceva stricat și-ți lasă gust acru, amar, mergi prin credință. În bătălia dintre bine și rău, mergi prin credință. Când ai o încredere neclintită în lucrurile viitoare, și o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd, aceea este credință. Mergi prin credință, și binele va-nvinge, de Dumnezeu ai fost creat și tot la El te vei întoarce! Vrei și tu să fii în Ceruri cu Isus?

Gherghiță Adrian-Mihăiță, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor