Îți place să urmezi binele?

Prea iubitule, nu urma răul, ci binele. Cine face binele, este din Dumnezeu: cine face răul, n-a văzut pe Dumnezeu. (3 Ioan 1:11)

Am acasă o exploratoare plină de energie, spirit de aventură dar și…neascultare. Și-a dorit mult o bicicletă și am reușit să cumpărăm una. Bineînțeles că dorește să se plimbe cu ea cât mai mult! Problema este că îi place să se ia la întrecere cu prietenii de pe stradă, însă strada noastră este în reparații de ceva timp și nu reprezintă cea mai bună și sigură opțiune pentru o întrecere. Am încercat să-i explic că nu ar trebui să continue cu jocul acesta și speram că a înțeles. Însă… nu a fost așa!

Ieri eram în casă cu ceva treabă când, deodată aud strigăte la poartă. O vecină o aducea pe fetița mea acasă, mai mult leșinată și cu dureri la burtică. M-am speriat! Când am înțeles că se lovise foarte tare, căzând cu bicicleta la o cursă pe stradă, m-am cam supărat! Am luat-o în brațe și am început să-i pansez rănile. Nu știu cum reușise să cadă, dar unul dintre coarnele de la bicicletă îi produsese o rană foarte urâtă la burtică. Am lăsat-o să se liniștească și apoi am muștruluit-o puțin, căci nu respectase nimic din ce o învățasem și acum suferea foarte mult.

Spășită și cu ochii înlăcrimați, a recunoscut greșeala și sper că nu se va mai repeta în viitor! La fel se întâmplă și în relația cu Dumnezeu. Dacă urmăm învățăturile Sale, binele și binecuvântarea Lui sunt pentru noi, însă dacă alegem să fim neascultători, vom avea parte de suferință și nefericire, căci El nu va putea să ne ofere protecția Sa. Așa că…să alegem înțelept!

Mădălina Lupoaia, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor