Tu de ce asculți?

Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început. (2 Ioan 1:6)

Când eram copil, locuiam în apropierea unui râu la care ne jucam adesea, însă nu puteam merge atunci când ploua, sau imediat după aceea. Era prea periculos pentru copii. Aceasta era una dintre interdicții. Îmi amintesc că într-o zi, pe când trupa noastră de joacă s-a reunit, a început să plouă, parcă din senin, așa că ne-am continuat joaca în casă. Dacă pierdeai la un joc, „premiul” era executarea unei provocări. A venit și rândul meu să pierd. În minutele următoare mă găsesc stând lângă râu, fiind nevoit să arunc cele 2 mingi preferate. Zis și făcut.

Însă uitându-mă cum se îndepărtează de mine, mi-a părut rău și m-am aruncat după ele. Râul crescuse, apa avea o culoare supărată și tot ce îmi mai amintesc e că m-am prins de o piatră mare și am reușit să scap. Și mă tot gândeam: „ce bine era dacă o ascultam pe mama”. Pe măsură ce am crescut, am învățat să ascult. Nu pentru a nu fi certat, ci din dragoste, care e baza ascultării. Așa că am învățat să iubesc. Am avut și încă am ocazia să învăț dragostea de la Creatorul ei: Dumnezeu, care iubește fără măsură. Iubește în mod desăvârșit. Domnul e bun tot timpul și tot timpul Domnul e bun. În fiecare încercare, am siguranța că e acolo și vede peste ce văd eu, și știu că la capătul drumului Îi voi zâmbi și-I voi spune: „Ai avut dreptate și de data asta”. Știi de ce? Pentru că „El e credincios în toate lucrurile”. E pur și simplu… Dragoste.

Te invit să ceri, în rugăciune, dragostea cu care Isus te iubește. Să ceri să crească și să se dezvolte în tine. Să ceri să te transforme într-o capodoperă. Atunci vei asculta de plăcere. Ascultarea va face parte din natura ta, asta pentru că legea face parte din dragoste. În ascultare nu se cuprinde totdeauna dragostea, dar dragostea cuprinde mereu ascultarea. Dumnezeu este gata să te învețe cum să iubești. El te iubește deja. Tu Îl iubești pe El? Sau ești măcar dispus să înveți să faci asta?

Robert Bolohan, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video