Iertare

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Ai mințit vreodată? Sau.. ai făcut ceva rău, urmând ca mai târziu să te simți vinovat? Cuvintele lui Ioan sugerează că şi creștinii sinceri cad in păcat. Aici este vorba despre păcate accidentale, păcate pe care nu voiai să le faci, dar cumva s-au întâmplat. Cel mai important atunci când păcătuiești, este să iți dai seama de greșeala pe care ai făcut-o, să te rogi şi să crezi că Dumnezeu iţi va ierta păcatul. Important mai este şi ca atunci când te rogi, să nu spui „Doamne, iartă-mi păcatele” trebuie să spui păcatului pe nume, spre exemplu.. „Doamne, iartă-mă pentru că am mințit, pentru că am jignit pe cineva, etc” Era odată un om bătrân, in fiecare zi se ducea la biserică si se ruga. Într-o zi pastorul a auzit rugăciunea lui, a stat puțin pe gânduri şi şi-a dat seama că şi zilele trecute a avut aceeași rugăciune. „Doamne, iartă-mă pentru păcatele din tinerețea mea” după ce bătrânul şi-a terminat rugăciunea, pastorul l-a întrebat:

– De ce mereu rostiți aceeași rugăciune?

Bătrânul, puțin îngândurat, răspunse:

-Am păcătuit mult in tinerețea mea, nu știu dacă Dumnezeu vrea să mă ierte.

Dragii mei, Dumnezeu ne iartă, ne iubește! Nu este necesar să ne rugăm ani de zile pentru un păcat, trebuie doar să credem că dacă ne cerem iertare, El deja ne-a iertat.

Tu esti copilul Lui Dumnezeu, iar El nu ar putea să stea supărat pe tine. De aceea, roagă-te, poți vorbi cu Dumnezeu in orice moment al zilei, iar El te va călăuzi, să nu păcătuiești cu voie sau făra voie.

Stîngaciu Ligia, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video