Păstrază-te curat

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Păsărelele cântătoare ne învață cum să ne păstrăm curat, locul în care stăm. Ele nu permit în cuibul lor resturi alimentare ce nu se consumă. Chiar și resturile de la puișori sunt date afară. Dacă cineva din cuib moare, este dat jos, păstrându-și în felul acesta tot timpul cuibul curat. Puii nu știu și nu pot face acest lucru, ci doar adulții. Fac lucrul acesta pentru a feri cuibul de prădătorii ce simt mirosul de stricat.

Cum este în cuibul tău? Curat? Știi să păstrezi ordinea, să îți faci patul, să duci hainele murdare în mașina de spălat, să aspiri, să ștergi praful și să speli baia? Sau doar tata și mama pot face acest lucru? Dacă te descurci la acest capitol, ești un adevărat explorator. Cum e în sufletul tău, în viața ta?

Provocarea de astăzi este să îl chemi pe Isus și să îl rogi să facă ordine, să scoată ce e stricat, să te curățe, ca nu cumva Prădătorul să vină și să pună stăpânire pe viața ta. În felul acesta vei fi în siguranță.

Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video