Mai mult decât o paradă

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,
Țara mea de glorii, țara mea de dor…

În urmă cu un an, Ziua Națională a României a fost mai mult decât anostă. Fără paradă, fără mulțimi de oameni adunate la celebrare…doar steaguri mari și mici arborate pe instituții și pe stâlpi. Nu știu ce semnificație are această zi pentru tine. Îmi amintesc de zilele copilăriei. Așteptam cu înfrigurare parada. O puteam urmări la televizorul alb-negru din vecini. Pentru mine, Ziua Națională era parade. Am crescut și am început să îmi doresc ceva mai mult decât parada! Sărbătoarea zilei ta de naștere, de exemplu, nu comemorează doar momentul nașterii, ci și traseul devenirii tale, al maturizării, al realizărilor. Ce ți-ar plăcea să se întâmple astăzi, mai mult decât celebrarea unirii Transilvaniei cu România?

Am citit în urmă cu mai mult timp o istorioară cu un băiat de 7 ani, grav bolnav. Visul lui era să-l întâlnească pe președintele Americii – Abraham Lincoln. Văzând dorința arzătoare a fiului, tatăl a trimis un anunț la ziar cu visul fiului său. Erau o familie mai mult decât modestă, așa că nu și-a făcut speranțe. Doar că, într-o dimineață, când președintele răsfoia ziarele în biroul lui, a observat acest anunț. A anulat imediat agenda zilei și, împreună cu alaiul prezidențial s-a îndreptat spre umila casă a băiatului bolnav. Îți dai seama cu ce bucurie a dat mâna băiatul cu președintele Lincoln?

Fă-ți timp astăzi să visezi departe. Îndrăznește să îți dorești mult! Oferta Președintelui Universului de astăzi e una impresionantă. E gata să te viziteze și să șteargă toate eșecurile, boala și păcatul din viața ta. E o întâlnire reală, nu doar o paradă! Cu toate că sunt român și îmi iubesc patria, propunerea de astăzi a lui Dumnezeu îmi asigură cetățenia Cerului. Reprezintă cerul, nu de paradă, ci cu toată dragostea!

Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video