Ori la bal, ori la spital

Fiți treji, și vegheați! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcnește, și caută pe cine să înghită. (1 Petru 5:8)

Din anumite materiale documentare pe care le-am vizionat, am înțeles următorul aspect specific manierei leilor de a vâna: În timp ce masculul răcnește înspăimântând potențiala pradă, leoaicele o așteaptă în partea opusă, gata să înșface animalele, de regulă tinere sau bolnave, care, speriate de răgetul leului fug direct în ghearele leoaicelor!

Timpul sfârșitului, timp pe care noi îl trăim, aduce tot mai multe temeri și angoase, în toate domeniile existenței umane: social, economic, politic, religios, spiritual …

Oamenii sunt tot mai temători, tot mai neliniștiți; dincolo de aparențele unei vieți interesante și împlinite, sunt tot mai împovărați! În acest climat, vulnerabilitatea devine maximă, în fața arhivrăjmașului care ”dă târcoale” în biserică și în afara ei, ”răcnește și caută pe cine să înghită”!

Cu siguranță, în aceste zile, ai primit multe sfaturi bune despre ce înseamnă a fi treaz și a veghea! Încurajarea mea vine spre tine astăzi și spune doar atât: nu căuta să înfrunți singur vrăjmașul, chiar într-un spirit treaz și veghetor! Mai degrabă, fii treaz și veghează să nu te îndepărtezi de Dumnezeu, Cel care deja l-a învins pe Satana!

Veghează la relația ta cu El și atunci, în pace și liniște, vei birui prin puterea Sa.

Vor fi probleme, aparent copleșitoare, în jurul nostru, în lume? Cu siguranță! Dar tu vei fi liniștit în pacea Domnului! Vor fi neajunsuri, din ce în ce mai multe și aparent ireparabile, chiar în biserică,dar tu, ancorat în Stânca veacurilor, vei fi de nezdruncinat!

Ți se par prea complicate cuvintele de mai sus, prea pentru ”oameni mari”, prea pentru ”predică în biserică”? S-ar putea să ai dreptate, dar, reține: sunt chestiuni de viață și de moarte, care îi vizează pe mici și mari, deci și pe tine, astăzi, când ne decidem destinul veșnic!

”Fii treaz și veghează” spre a-ți trăi credința în pacea și bucuria relației zilnice cu Hristos!

Altfel, ”răcnetele” bine ticluite ale diavolului te vor face victima perfectă! O a treia opțiune nu văd …

Narcis Ardelean
Director tineret, Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor