Ai curaj sa ceri

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

Când eram de vârsta exploratorilor, undeva prin clasa a cincea, aveam un coleg care povestea mereu cum se cațără pe stâncile din Munții Rarău. Tare mult îmi doream să fac și eu același lucru. În fiecare zi îl rugam să mă învețe și pe mine cum e cu alpinismul, ca să mă pot cățăra și eu pe Pietrele Doamnei. Răspunsul lui venea de fiecare dată: „Tu nu poți pentru că ești fricos!”. Mă resemnam, pentru că nu eram un mare curajos. În fiecare luni ascultam cum se lăuda cu grozăviile lui din duminica ce tocmai trecuse. Am crescut. Am început să colind munții, dar de cățărat nu mă apropiam. Știam că nu pot. Sunt fricos. Până când m-am înscris la o școală de alpinism și am descoperit că pentru a fi un bun alpinist în viață, trebuie să ai și o doză de frică.

Tocmai frica aceasta te protejează și te aduce din nou cu picioarele pe pământ. Am învățat cățăratul pe stâncile înalte din Munții Bucegi. Am dobândit suficient curaj pentru acest sport. Dar mi-am păstrat doza de frică. Ce este mai interesant, e faptul că atunci când m-am întâlnit cu fostul meu coleg „curajos” și l-am invitat la o cățărare pe stâncile din Munții Rarău, mi-a spus că el are rău de înălțime, că nu s-a cățărat niciodată, ci doar brava când era copil. Acum am înțeles de ce nu dorea să mă învețe cățăratul și pe mine.

Dragul meu, îți lipsește înțelepciunea? Vrei să fii la fel de deștept ca tovarășii tăi? Ai grijă unde o cauți, la cine o ceri. Doar unul singur poate să ți-o dea: Dumnezeu. Ai curajul să o ceri doar de la El. El dă cu îndestulare, fără mustrare și fără să te umilească. Întâlnește-te chiar acum cu El și vei străluci! Informații pot oferi mulți și multe, dar înțelepciunea doar El poate să ți-o dea. Cere-o!

Marin Chirileanu, Master Ghid, Vatra Dornei – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor