Fii înțelept!

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

Ce înseamnă mai exact înțelepciunea? Înțelepciunea este capacitatea superioară de înțelegere și de judecare a lucrurilor. Dumnezeu este dispus să ne ajute să înțelegem ceea ce se întâmplă în jurul nostru. El dorește să ne ajute să diferențiem binele de rău  și să urmăm calea binelui pentru ca, într-o bună zi, să ne putem bucura în împărăția cerului alături de El. Precum Solomon a cerut înțelepciune de la Dumnezeu pentru a cârmui bine poporul, spre slava lui Dumnezeu, la fel trebuie să o cerem și noi, dintr-o inimă curată, neegoistă. Solomon și-a dat seama cât de slab este fără Dumnezeu și că nu-și poate cârmui bine poporul  decât dacă cere ajutorul divin.

În „Profeți și Regi”, Ellen G. White scrie despre Solomon astfel: „Mai presus de orice bun pământesc, împăratul dorea înțelepciune și pricepere pentru aducerea la îndeplinire a lucrării pe care Dumnezeu i-o dăduse. El tânjea după o minte ageră, mărinimie, sensibilitate sufletească.” Motivația care stă în spatele cererii este foarte importantă. Cerem înțelepciune pentru a ne înălța pe noi înșine sau pentru a-L preamări pe Dumnezeu? Cere lui Dumnezeu înțelepciune cu sinceritate  iar Dumnezeu sigur îți va da cu mână largă.

Abigail Tudor, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video