Îndrăznește să ceri mai mult!

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. (Iacov 1:5)

Îți lipsește ceva? Foarte posibil ca răspunsul să fie „da”. Peste tot sunt lipsuri. În orice domeniu, în orice loc, în orice lucru de pe pământ. Foarte multă vreme mi-am dorit o mașină, așadar, după ce am terminat școala de șoferi am început să caut. Și cum netul e plin de mașini de vânzare, dorința mea de a avea o mașină creștea cu fiecare căutare. Și căutam, și căutam, și tot găseam diverse modele, și-mi tot întrebam părinții: „Ne luăm și noi mașină? Hai că am găsit una faină, nici nu-i așa de scumpă, am putea să o luăm.” Dar ei îmi explicau că nu se poate, că resursele nu sunt suficiente și că trebuie să mai așteptăm o perioadă.

Spuneau să ne rugăm și să așteptăm, iar dacă va fi să avem o mașină, vom avea. Bineînțeles că nu mi-a convenit răspunsul, dar nici nu aveam ce face. Am mai căutat eu mașini, m-am mai rugat, poate-poate reușim ceva. Până când am decis să las lucrurile în mâna lui Dumnezeu. Am hotărât să Îl rog ca dacă El consideră că avem nevoie de o mașină, să lucreze El cum va ști mai bine, ca noi să avem acea mașină. Și m-am oprit din căutat, uneori și uitam să mă rog pentru mașină, aveam altele mai importante pe cap.

Cred că au trecut cam două luni de când m-am rugat astfel și într-o seară am primit vestea cea mare: vom avea mașină! Nu-mi venea să cred. Venise răspunsul la rugăciune. În plus, nu am primit nicio mustrare din partea lui Dumnezeu. Nu m-a taxat pentru că nu am colaborat cu El de la început, ci m-a lăsat să mă conving singur de beneficiile pe care le am atunci când aleg să depind de El. Fiecare are nevoie de anumite lucruri, iar acel lucru îl poți găsi la Cel care a promis că „orice vom cere de la El”, ne va da. Tu unde cauți lucrurile care îți lipsesc? Experiența mea îmi spune că atunci când îmi lipsește ceva, să caut la Cel ce are totul.

Spătărelu Denis, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor