Domnul este cu tine, viteazule!

Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. (Evrei 13:5)

Ai întotdeauna încredinţarea că Dumnezeu lucrează pentru tine în fiecare secundă a vieţii tale? Unora dintre rugăciunile tale poate li s-a răspuns „da”, altora „nu”. De asemenea, o mulţime din rugăciuni rămân un fără răspuns. În cazul unui răspuns negativ și în așteptare, te sprijini pe Acela care face ceea ce este mai bine pentru tine și nu te părăsește niciodată? Sunt situaţii în care poate ai senzaţia că rugăciunea nu a funcționat. Sau poate crezi că Dumnezeu nu ţi-a răspuns la rugăciune la vremea potrivită.

Răspunsul poate nu a fost pe placul tău. Ştiu cum este pentru că aceleaşi emoţii le-am trăit şi eu . Dar Dumnezeu nu respectă calendarul meu. El operează pe timpul Său și pe adevărul Cuvântului Său. Poate te intrebi cum poţi să perseverezi când aștepţi și răspunsul la rugăciune nu vine. Când esti dezamăgit și răspunsul este „nu”. Când un răspuns vine într-un mod diferit sau este întârziat și așteptarea pare interminabilă. Când răspunsul se lasă aşteptat, trebuie sa iţi reaminteşti si să crezi că Dumnezeu nu te va lăsa niciodată fără sprijin.

El va fi întotdeauna acolo pentru tine, prin vremuri prospere și prin incercări. Putem fi mulțumiți de ceea ce avem doar atunci când știm cine suntem, în Hristos. Când știm că în ciuda a ceea ce ne-ar putea lipsi, din punct de vedere omenesc, putem avea încredinţarea că Dumnezeu nu ne va lipsi niciodată. El nu va da greș niciodată și nu ne va lăsa neputincioși. El promite asta! Dacă treci acum printr-o perioadă grea, trebuie doar să știi că Dumnezeu nu te-a abandonat . El este alături de tine la fiecare pas . El te conduce si veghează asupra ta. Domnul nostru ne-a promis că va face acest lucru. El nu va pleca niciodată, nu va da greș si nu va renunța la noi. Domnul este cu tine, viteazule! Tu doar stai liniştit!

Mihaela Micu, Conducător de Zona – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video