Adevăratele comori

Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. (Evrei 13:5)

Pe timpul Domnului Hristos, iubirea de bani a fost pasiunea cea mai mare a iudeilor. Deși a muncit din greu ca tâmplar pentru a se întreține, scopul principal pentru care a trăit Domnul Isus a fost cu totul altul. El nu și-a propus niciodată să devină bogat. El s-a născut într-o iesle, în familia săracă a lui Iosif și a Mariei, deși s-ar fi putut naște în palatul unui rege bogat. Viața Lui de pe pământ este o chemare permanentă la modestie, simplitate și cumpătare.

Din păcate, puțini îi urmează îndemnurile. Foarte mulți oameni se străduiesc să devină bogați. Unii chiar reușesc, dar cu cât efort și nu de puține ori cu multe compromisuri. Știai că astăzi, cei mai bogați 26 de oameni ai lumii deţin tot atât de mulţi bani precum 3,8 miliarde dintre cei mai săraci pământeni și că aproape un miliard de oameni suferă de foame? 1,4 miliarde de oameni nu au acces la energie electrică, circa 880 de milioane de persoane trăiesc fără apă potabilă, în jur de 100 de milioane de oameni trăiesc cu 1,90 dolari pe zi (prețul unei sticle cu suc), iar la fiecare 5 secunde cel puțin un copil moare de foame.

În fața acestor realități se ridică mai multe întrebări: Este Dumnezeu onorat atunci când îmi propun să devin bogat? Îi ajut pe săraci atunci când am ocazia? Caut eu mai întâi împărăția lui Dumnezeu, după cum ne-a îndemnat Domnul Isus?

Te îndemn să meditezi serios la aceste întrebări și nu uita ce a spus Mântuitorul: „Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră” – (Matei 6:19-21)

Julien Gheorghe, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video