Plin de dă peste el …

Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)

Privește un pahar umplut cu apă pe jumătate. Ce vezi ? Partea plină sau partea goală a paharului ? În mod asemănător este și cu viața noastră. Dacă gândurile noastre sunt conduse de principii și valori spirituale, atunci vom vedea în aproapele nostru aspectele pozitive, fiindcă pe acestea le apreciem şi le căutăm în viață.

Dacă obiceiul nostru este de a vedea mereu partea goală a paharului, atunci vom vedea numai aspectele negative ale aproapelui nostru. Provocare: te invit, să umpli partea rămasă a paharului. Citește în fiecare zi o făgăduință din Biblie și aplic-o în viața ta de zi cu zi. Pentru fiecare obicei bun pe care l-ai căpătat, transmite o apreciere, o încurajare prietenilor tăi, pentru că „Omul bun scoate lucruri bune din comoara lui bună; dar omul rău scoate lucruri rele din comoara lui rea” (Matei 12:34, 35).

Îți doresc ca sfârșitul acestei zile să te găsească cu paharul plin de dă peste el, pentru că “ cei cu inima curată, vor vedea pe Dumnezeu !”

Ovidiu Pascu, Director Asociat Conferință – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor