Continuă să fii bun

Totul este curat pentru cei curați; dar pentru cei necurați și necredincioși, nimic nu este curat: până și mintea și cugetul le sunt spurcate. (Tit 1:15)

Organizam un festival de exploratori și mergeam la cumpărături alături de o echipă de lideri. Așa că am mers la Mall-ul cel mai apropiat și am luat câteva cadouri și mici pachețele cu desert pentru fiecare participant. Coșurile se umpluseră, așa că se vedea de la distanță că vom fi darnici.

În parcarea auto, în drum spre mașină, ne-a întâmpinat o femeie care ne-a cerut bani. Ne-am uitat unul la celălalt și am luat o decizie: nu îi putem da bani, nu știm ce va face cu ei. Așa că ne-am gândit să îi dăm câte ceva de mâncare din cele cumpărate. Când i-am oferit acest pachet, femeia ne-a spus că nu îi trebuie pachetul, ci vrea bani. I-am cerut explicații să știm pentru ce îi trebuie bani, iar ea a început să vorbească foarte urât. Am încercat să aflăm cum o putem ajuta mai bine, dar ea continua să ne vorbească urât. Așa că a trebuit să urcăm în mașină pentru a pleca. Deși ne simțeam foarte rău la injuriile primite, totuși i-am lăsat pachetul, iar această femeie s-a dus și l-a aruncat în gunoi.

Am rămas consternați la vederea acestui comportament. Atunci când te vei întâlni cu persoane care se manifestă nepotrivit, tu continuă să fii bun și să îți păstrezi atitudinea creștină chiar dacă alții nu apreciază acest lucru.

Gusti Angheluță, Director Asociat Conferință – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor