Marele Îndreptar

Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16,17)

Se întâmpla într-o seară de toamnă, sezon în care se formează cel mai des ceața, când conduceam mașina dinspre Adjud spre casă. Fusesem împreună cu un grup de tineri să cântăm la o întâlnire de evangheliare. După ce am ieșit din oraș, ceața a început să devină tot mai densă. În timp ce înaintam cu grijă, în mașină s-a așternut liniștea. Dorind să văd cât mai bine, mi-am apropiat capul de parbriz și am continuat să conduc. Un sentiment ciudat punea tot mai mult stăpânire pe mine. Deși cunoșteam foarte bine drumul, din cauza ceții foarte dense, nu mai știam pe unde mă aflu. Nu-mi rămăsese de făcut nimic altceva decât să urmăresc marcajul de pe centrul drumului, și să citesc indicatoarele de pe margine, care anunțau trecerea prin diferite localități. În liniștea acelor momente, un gând a străfulgerat mintea mea: Așa este și în viață!

Se întâmpla într-o toamnă, sezon în care se formează des ceața, când un grup numeros de credincioși din Statele Unite conștientizau în mod dureros că așteptările lor rămân neîmplinite. Crezuseră din toată inima că Isus va reveni pe norii cerului, pe 22 octombrie 1844. Ca urmare a convingerilor lor, investiseră totul în această așteptare. Iar acum, când ziua de 22 octombrie trecuse și răsărea soarele următoarei zile, ceața dezamăgirii se așeza tot mai dens în inimile lor.

În ceața marii dezamăgiri din acea toamnă, mii de oameni și-au pierdut credința. Dezorientați, s-au distanțat unii de alții și de Dumnezeu. Între ei a fost un mic grup care nu s-a lăsat copleșit de ceața dezamăgirii. A continuat să studieze cu perseverență Sfânta Scriptură, înaintând prin ceața întrebărilor fără răspuns.

Credincioși față de Cuvânt, au înaintat în studiu și au continuat drumul cercetării, urmărind marcajele Scripturii, care confirmau adevăruri vechi și îi conduceau către adevăruri noi. Și așa au ieșit la lumină. Așa este în viață. E ceață densă. Rămâi totuși credincios marcajelor inspirate și vei fi îndreptat către destinație!

Iulian Condrachi, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor