Tinerețe alături de bătrânețe și viață fără de prejudecăți

Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție. (1 Timotei 4:12)

Vecina mea era o femeie de vreo 70 de ani. Obișnuia să fie foarte vocală când venea vorba de ceva care i se părea nedrept sau nejustificat. Ne-am apropiat când mi-a spus povestea chiriașului de dinaintea mea. O salutam când ne întâlneam și mai rămâneam la vorbă: familie, viață, Dumnezeu. Uneori, îi mai făceam cumpărături. Fratelui meu i se părea tare caraghios cum m-am împrietenit cu aceasta bătrână. Cum sănătatea a început să i se deterioreze, a început să meargă la investigații. Ultima dată când am văzut-o, pierduse în greutate și părea slăbită. Timp de o lună și jumătate nu am mai primit nicio veste de la ea. Așa că am sunat-o. Fără răspuns.

După 2 săptămâni, am încercat încă o dată. La capătul firului era fiica vecinei mele. M-a întrebat cine o caută. Părea destul de reticentă în a crede că eu, care eram trădată de vocea mea tânără, puteam avea vreo legătură cu mama ei, o femeie în vârstă. Când i-am dat detalii, prin care și-a dat seama că nu eram vreo impostoare, s-a liniștit. Mi-a spus că mama ei nu mai mâncase de vreo săptămână și că își duce ultimele zile. Părea uimită că există cineva de vârsta mea care să fie interesată de o persoană în vârstă. Deși inițial mi-a zis că nu putea vorbi, după câteva minute de conversație, s-a dus spre mama ei și i-a strigat tare cine sunt (avea probleme cu auzul). Vecina mea a luat telefonul și, cu o voce slabă, m-a salutat. Pentru că era o femeie credincioasă, în felul ei, am asigurat-o că Dumnezeu este cu ea și că vreau să ne întâlnim în Cer.

Luându-mi rămas-bun de la vecina mea, lacrimile mi-au inundat ochii, așa cum am simțit că s-a întâmplat și cu fiica dumneaei. Mi-a mulțumit pentru telefon, plină de emoție și ne-am despărțit sub asigurarea că Dumnezeu ne întărește în toate încercările noastre. Dragă explorator, anii tinereții sunt plini de frumusețe. Darurile cele mai de preț pe care le poți oferi celor din jur sunt prietenia ta, voioșia ta și exemplul tău în ascultarea de Dumnezeu. Tu cui îi poți însenina ziua azi?

Andra Dârdală, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor