Promisiuni

Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)

Ți s-a întâmplat să deschizi Scriptura dis de dimineață și să constați că este vorba despre o făgăduință? Nu-i așa, că ai fost destul de atent în ziua respectivă să vezi împlinirea ei? Textul zilei de azi este o frumoasă promisiune pe care Dumnezeu o face. Știi care este unul dintre atributele fundamentale ale Creatorului? Se ține de cuvânt. Haideți șă privim atent versetele acestei zile și să le găsim miezul și sensul. Pavel începe discursul său pornind de la un lucru cert și fără putință de tăgadă: Tatăl nostru ne-a iubit …

Cea mai mare nevoie a noastră este de a conta. Este mare lucru să știi că există pe lume Cineva care să te poarte în inima Sa și pe care să-L preocupe durerile și bucuriile tale. Câteva vorbe frumoase glăsuiesc astfel: Poți să dai fără să iubești, dar nu poți să iubești fără să oferi,. Ce spune Dumnezeu că ne dă? 1. Speranță. 2. Mângâiere.

Într-un timp tot mai incert, într-o vreme în care orizontul timpului este sumbru, Cineva dă speranță. În secolul individualizării, Cineva empatizează cu tine. Ultimele cuvinte din verset arată clar intențiile pe care le are Creatorul cu tine pentru azi. Este locul unde se cere o colaborare divino-umană. El ar vrea să te ajute să fii tare în cuvinte și în ceea ce faci (fapte). Nu, nu să strigi tare, ci să ai acel mesaj actual de care cei din jur au nevoie. Poartă la tine vorbele bune și nu o să regreți niciodată!

Nu ți se cere să-ți aduci aminte la zile mari că este momentul pentru gesturi de bine, ci acțiunile tale să fie îmbibate cu acest fel de a fi. Să fii tare, îți urez pentru ziua de azi. Ți s-a întâmplat să deschizi Scriptura dis de dimineață și să constați că este vorba despre o făgăduință? Nu-i așa că ai fost destul de atent în ziua respectivă să vezi împlinirea ei? Textul zilei de azi este o frumoasă promisiune pe care Dumnezeu o face. Știi care este unul dintre atributele fundamentale ale Creatorului? Se ține de cuvânt. Haideți șă privim atent versetele acestei zile și să le găsim miezul și sensul. Pavel începe discursul său pornind de la un lucru cert și fără putință de tăgadă: Tatăl nostru ne-a iubit … Cea mai mare nevoie a noastră este de a conta. Este mare lucru să știi că există pe lume Cineva care să te poarte în inima Sa și pe care să-L preocupe durerile și bucuriile tale. Câteva vorbe frumoase glăsuiesc astfel: Poți să dai fără să iubești, dar nu poți să iubești fără să oferi. Ce spune Dumnezeu că ne dă?

1. Speranță.

2. Mângâiere.

Într-un timp tot mai incert, într-o vreme în care orizontul timpului este sumbru, Cineva dă speranță. În secolul individualizării, Cineva empatizează cu tine. Ultimele cuvinte din verset arată clar intențiile pe care le are Creatorul cu tine pentru azi. Este locul unde se cere o colaborare divino-umană. El ar vrea să te ajute să fii tare în cuvinte și în ceea ce faci (fapte). Nu, nu să strigi tare, ci să ai acel mesaj actual de care cei din jur au nevoie. Poartă la tine vorbele bune și nu o să regreți niciodată! Nu ți se cere să-ți aduci aminte la zile mari că este momentul pentru gesturi de bine, ci acțiunile tale să fie îmbibate cu acest fel de a fi.

Dănuț Alupoaie, Conducător de Club, Concești – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor