Zâmbetul Cârmaciului

Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)

Cei mai mulți oameni sunt speriați de sfârșitul lumii. Multora le este teamă de întâlnirea cu Dumnezeu. Alții se înspăimântă când se gândesc la ce se va întâmpla înainte ca Isus să vină. Urmărind îndeaproape scopul lui perfid, dușmanul nostru de moarte încearcă să ne inducă în eroare și să ne destabilizeze. În contextul celei de-a doua veniri a lui Isus, Pavel, inspirat de Duhul Sfânt ne oferă o asigurare. În mijlocul furtunii declanșate de „omul fărădelegii”, ai toate motivele să rămâi calm. Robert Louis Stevenson, cunoscut poet și autor de jurnale de călătorie, povestește despre un vas surprins în furtună, purtat în derivă spre coasta stâncoasă, în pericolul de a fi sfărâmat împreună cu toți pasagerii. În mijlocul terorii, un om îndrăzneț, încălcând ordinele, se aventurează înspre cabina cârmaciului. Acolo, îl observă pe acesta ținând cârma neclintită și îndreptând nava, centimetru cu centimetru înapoi spre mare. Cârmaciul l-a văzut pe observator și i-a zâmbit. Pasagerul îndrăzneț s-a întors între oamenii îngroziți și le-a zis:

– Am văzut fața cârmaciului și mi-a zâmbit. Fiți liniștiți, va fi bine!

În furtuna provocată de „omul fărădelegii” nu ești singur! Cârmaciul te iubește, îți mângâie inima și te întărește în ceea ce faci bine. Condiția este una simplă! În mijlocul frământărilor caută fața lui Isus. Îți va da asigurarea că totul este bine!

Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor