Planuri mărețe

Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)

Luther Warren și Harry Fenner au fost doi tineri de 14, respectiv 17 ani, nemulțumiți de vremurile în care trăiau, de ceea ce și-ar fi dorit și nu aveau, dar mai ales mânați de dorința de a schimba ceva. Vi se pare că viața voastră se aseamănă cumva cu a lor? Aveți și voi nemulțumirile voastre, gânduri neîmplinite, lucruri visate, dar neatinse? Sigur că da! Cei doi tineri și-au făcut un plan. Dacă nemulțumirea rămânea la acel nivel, nu s-ar fi schimbat nimic. Atunci le-a venit ideea de a produce ei înșiși o schimbare.

Așadar, s-au gândit la acel grup al vremurilor respective, neimplicat, neglijat și nefolosit, și anume, copiii și tinerii. Au înființat o organizație în care aceștia să fie membri și să se poată implica. Așa a apărut prima organizație adventistă de tineret din biserica adventistă. Ce frumos! Acești tineri au văzut o nevoie și au gândit un plan prin care aceasta să se transforme în acțiune. Care sunt gândurile și frământările tale? Ce te preocupă cel mai mult? Și ei au fost ca tine, dar au transformat într-o lucrare extraordinară neîmplinirea din viața lor. Lasă-te la dispoziția cerului și vei vedea ce minunate sunt acțiunile Lui. Poate frământările din inima ta se vor transforma în idei, planuri de acțiune, lucruri mari și îndrăznețe. Astăzi, așază-te la o discuție cu Tata și vezi ce planuri îți întinde pe brațe! Pentru că El te „întărește în orice lucru și cuvânt bun!”

P:S. – Poate într-o zi voi citi și despre tine și lucrurile mărețe împlinite.

Alina Mogheri, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor