Puterea unui zâmbet!

Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)

Zâmbetul unei femei, dintr-un tramvai, a schimbat pentru totdeauna cursul vieții mele!

Cum așa? Un simplu zâmbet? Da, un zâmbet și o întrebare! Eram studentă și în aproape în fiecare zi mergeam cu tramvaiul. Așa că într-o zi, întorcându-mă de la cursuri, stăteam în picioare în tramvai, iar lângă mine stăteau jos două femei care vorbeau despre Dumnezeu. Era un subiect care începuse să mă intereseze și pe mine de ceva timp. Începusem să citesc Biblia din dorința de a înțelege de ce se considera de către mulți oameni că ea reprezintă una dintre cărțile cele mai importante din lume. Cel mai mult mă frământa ideea existenței unui Dumnezeu care a creat toate lucrurile.

Și în timp ce discutau cele două doamne, una dintre ele ridică privirea și mă vede. Probabil că a văzut interesul pentru subiect oglindit de fața mea, îmi zâmbește și îmi adresează simplu și direct întrebarea: „Tu crezi în Dumnezeu?”

În prima clipă m-am blocat! Era adevărat că eu chiar aveam această întrebare în minte în acel moment. Și probabil că, dacă chipul ei nu ar fi fost zâmbitor și privirea ei nu ar fi fost blândă, aș fi ignorat întrebarea sau aș fi refuzat să dau un răspuns concret. Dar așa am avut curajul să iau în serios întrebarea și să fiu sinceră cu mine însămi. Și am răspuns cu toată puterea DA, cred în Dumnezeu! Era prima mea declarație publică despre credința mea în Dumnezeu. A fost mai degrabă o decizie, decizia de a crede și de a-L accepta pe Dumnezeu în viața mea. Și lumea mea s-a schimbat complet. Am simțit c-a și cum o greutate imensă s-ar fi ridicat de pe umerii mei, am simțit cum o imensă bucurie și o mare lumină mă cuprinde! Îmi venea să îmbrățișez pe toată lumea și să le zâmbesc tuturor! Cu adevărat un simplu zâmbet a deschis ușa inimii mele și Dumnezeu a intrat cu bucurie și putere în viața mea!

Zâmbește-le și tu oamenilor din jurul tău!

Experimentează puterea unui zâmbet! Merită! Mie un zâmbet mi-a schimbat viața!

Mari Angheluță, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video