Coșul cu mere perfecte

Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

Era o zi frumoasă de toamnă, când Paul culegea mere proaspete împreună cu tatăl său, din livada grădinii lor. Tatăl îl învăţa pe Paul că acele mere care i se par a fi rele, să le pună separat, iar în coşul lui să pună doar merele perfecte.

Dorind să termine cât mai repede, să meargă la prietenii lui, Paul a strâns tot felul de mere ca să umple coşul cât mai repede. La final, era curios de ce oare tatăl îi spuse să ia doar merele perfecte în coş? În timp ce tatăl verifica coşul lui, i-a explicat că trebuie să cerceteze toate merele şi să păstreze doar pe cele bune, deoarece un singur măr rău poate să le strice şi pe celelalte din coş.

De aceea e important să ne ferim să punem în coşul cu mere perfecte, orice măr care ni se pare a fi rău. Zilnic ne confruntăm cu tot felul de lucruri, bune sau mai puţin bune, care ne influenţează viaţa fără să ne dăm seama. De aceea, să renunţăm la lucrurile mai puţin bune și să le păstrăm doar pe cele valoroase care ne apropie de Hristos.

Pentru astăzi vă provoc să vă feriţi de orice lucru care vi se pare că e rău şi să păstraţi în gândul şi inima voastră doar ce este bun, pentru a fi pe placul Domnului Isus şi pentru a fi mântuiţi.

Radu Roman, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor