Păstrează ce e bun

Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

Atunci când Dumnezeu a creat omul, Dumnezeu i-a dat și o putere de a influența pe cei din jurul lui, dar în același timp, de a fi el însuși influențat. Fiecare dintre noi este influențat de părinți, de colegi, de filmele la care se uită.

Toate aceste lucruri ne formează caracterul în fiecare zi. Fiecare lucru mic își aduce aportul la ceea ce devii. Sunt sigur că tu, cel care citești acest mesaj, îți dorești ca atunci când vei deveni adult, să ai un caracter frumos, al unui om care în tot ce face, pune tot ce poate el mai bine. Un caracter care să îți ofere bucurii și satisfacții dar și salvarea pe care Dumnezeu a promis-o. Dar acest caracter îl poți dezvolta doar hrănind trupul tău si în special mintea ta, cu lucruri sănătoase.

Pentru a ne petrece timpul cu lucruri bune, trebuie să analizăm cu atenție fiecare lucru din viața noastră. De tot ce e rău, și ar putea să influențeze viața noastră, într-un mod negativ, trebuie să ne ferim.

Atunci când un miner care sapă după metale prețioase scoate la suprafață argintul, acesta este amestecat cu alte elemente. Pentru ca acesta să poată fi vândut sau folosit, el trebuie să fie purificat. Argintul are un punct foarte înalt de topire, astfel că pentru a fi purificat, trebuie încălzit până la aproximativ 1000℃. Doar dacă trece prin acest proces, argintul devine valoros și poate fi utilizat pentru scopul care îi dă valoare.

La fel cum argintul trebuie să treacă prin foc, pentru a scăpa de lucrurile nefolositoare care sunt în jurul lui, tu trebuie să treci lucrurile cu care te preocupi, printr-un foc. Acest foc sunt principiile pe care le-ai învățat de la părinții tăi și principiile pe care Dumnezeu ni le oferă prin Biblie. Tot ceea ce faci trebuie să treacă prin acest foc, ce spune Biblia și ce spun părinții despre asta.

Te încurajez să folosești principiile despre care am vorbit pentru a dezvolta un caracter frumos.

Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor