Un creștin mânios?!

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

Ați văzut vreun om mânios? Dar voi, v-ați mâniat vreodată? Dar cum te simți atunci când cineva îți vorbește urât și este mânios pe tine? Dacă este unul din prietenii tăi?

Când aveam vreo 7-8 ani aveam o pasiune pentru sport, iar aproape zilnic, după ore, rămâneam cu colegii de clasă pe terenul de fotbal. Într-o ocazie eram pe teren, iar în timpul meciului un coleg din echipa adversă l-a lovit intenționat la picioare pe un coechipier, pentru a întrerupe atacul echipei din care făceam parte.

De la o lovire intenționată, într-un joc sportiv, s-a trecut la o altă activitate mai puțin creștinească, și anume rostirea de înjurături și cuvinte urâte, pline de mânie împotriva celuilalt adversar, iar cel care a aprins tot acest conflict a avut un comportament asemănător. Astfel meciul s-a terminat foarte repede: cel care avea mingea, pentru că nu îi plăceau astfel de discuții, și-a luat mingea și a plecat acasă, iar ceilalți am fost nevoiți să plecăm.

Cum reacționezi atunci când cineva îți vorbește cu mânie? Poate ai trecut prin astfel de întâmplări, în care ai avut parte de cuvinte pline de răutate, sau poate ai fost chiar tu în situația de a le rosti. Uneori, când treci prin astfel de momente este greu să te abții de la a nu spune nimic, mai ales când știi că tu nu ai greșit cu nimic, iar celălalt te enervează la culme, parcă o face intenționat. Uneori chiar trebuie să îți muști limba pentru a nu-i da o replică urâtă.

Pavel le vorbește oamenilor din Colose despre alungarea mâniei, vrăjmășiei, răutații din mijlocul lor. El le porunceşte colosenilor ca, o dată pentru totdeauna, printr-un act de voinţă, să înlăture de la ei toate lucrurile negative. Cel care Îl are pe Dumnezeu nu are un asemenea comportament; Chiar dacă este provocat, el răspunde cu iubire, este îndelung răbdător și plin de pace. Un proverb turcesc spune: „Cine se scoală mânios, se culcă păgubit!”.

De cele mai multe ori, atunci când luăm anumite decizii la mânie, le luăm numai în paguba noastră, și astfel ne facem rău singuri. Te provoc astăzi să lași mânia și răutatea deoparte! Atunci când ești provocat, să răspunzi cu dragoste. La sfârșitul zilei, ia-ți un timp de meditație și vezi dacă ai ieșit învingător sau ești un învins! Iar dacă ești un învins, nu ezita să mai încerci și în zilele următoare.

Succes, drag copil și tânăr!

Lucian Tomoiagă, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor