Cuvinte grele

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

Ce zici, este ușor sau greu de făcut ce spune Pavel aici? La care dintre comportamentele rele din acest verset ți se pare cel mai greu de renunțat? Fiecare dintre noi avem anumite slăbiciuni și tocmai pentru că suntem diferiți, lupta cu aceste lucruri este diferită de la om la om. Dar vreau să te mai întreb ceva: care crezi că este cuvântul cel mai important din acest text? Care crezi că este cuvântul care dă sens? Mai citește o dată versetul și găsește acest cuvânt.

„Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mînie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură”.

Dacă vei citi și versetul dinainte, vei vedea că Pavel compară prezentul cu trecutul, acum-cu cândva, azi-cu atunci. El spune: cândva (altă dată) erați robi ai acestor păcate dar acum nu mai sunteți. Iată de ce cred că cuvântul cheie este „acum”. După ce omul Îl cunoaște pe Dumnezeu ca pe un Mântuitor care poate și vrea să îi ierte păcatele, el se poate lăsa de toate relele pe care le-a făcut în trecut, când nu-L cunoștea pe Dumnezeu.

De fapt, expresia folosită de Pavel aici, când spune „lăsați-vă” are înțelesul de a lepăda o cămașă, de a dezbrăca o haină. „Atunci” (când ne mâniam, când ne purtam cu răutate sau vorbeam fără rușine), acel „atunci” nu trebuie să mai fie. „Acum” (după ce am cunoscut iertarea lui Dumnezeu) putem renunța la vechile păcate atăt de ușor cum ai dezbrăca o haină. Atât de ușor! Care este păcatul de care te vei „dezbrăca” azi? Roagă-L pe Dumnezeu să-ți dea puterea de care ai nevoie.

Dorin Cristea, Director Tineret – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor