Fii desăvârșit!

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

Ziua Mondială a curăţeniei – zi ȋn care milioane de oameni se mobilizează şi organizează diferite activităţi ce vizează protejarea mediului ȋnconjurător. Cum a luat fiinţă o astfel de sărbătoare şi când?

Pentru ȋnceput, Ian Kiernan AO a organizat un eveniment comunitar, Clean Up Sydney Harbour, după ce ȋn 1987, a participat la o cursă de iahturi ȋn jurul lumii şi a fost ȋngrozit de gunoaiele ce sufocau oceanele. Ȋn 1990 a avut loc o zi de curaţenie naţională, urmând ca ȋn 1993 să ȋnfiinţeze Clean Up the World şi cu sprijinul Programului ONU pentru Mediu, să mobilizeze 30 000 000 oameni din 80 de ţări.

De atunci ȋncoace, ȋn fiecare an, ȋn toată lumea se unesc grupuri comunitare pentru a ajuta la protejarea mediului. Sunt sigură că şi la voi acasă sunt zile de curăţenie generală sau zile de curăţenie săptămânală, la care ajutaţi astfel ȋncât să locuiţi ȋntr-un mediu curat. Dar… oare doar mediul ȋn care locuim e important pentru o viaţă sănătoasă? Desigur că nu.

Igiena personală este la fel de importantă, dar Tatăl Ceresc, prin apostolul Pavel, ne ȋndeamnă să facem şi o altfel de curăţenie şi să renunţăm la tot ceea ce ar putea răni pe cei din jurul nostru, dar care ne-ar face rău şi nouă.

„Puterea unei vieţi mai înalte, mai curate și mai nobile este lucrul de care avem cea mai mare nevoie. Lumea stăpânește prea mult cugetarea noastră, în timp ce Împărăţia cerurilor, prea puţin. …Desăvârșirea morală și spirituală, prin harul și puterea lui Hristos, este făgăduită tuturor. Isus este izvorul puterii, fântâna vieţii. El ne duce la Cuvântul Său și din pomul vieţii ne pune înainte frunze pentru tămăduirea sufletelor bolnave de păcat. El ne conduce la tronul lui Dumnezeu și ne pune în gură o rugăciune prin care suntem aduși într-o mai strânsă legătură cu Sine. Spre binele nostru, El pune la lucru mijloacele atotputernice ale cerului.” E. G. White, Faptele Apostolilor, p. 478

Vorbirea şi comportamentul ne sunt influenţate de relaţia cu Isus. Aşadar, citeşte Scriptura şi rogă-te zilnic!

Ionela Fodor, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor