Traseul vieții

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

Acest text vine ca o confirmare a unei trăiri nu tocmai pozitive, adică acum, „lăsați-vă de toate aceste lucruri”. Cu alte cuvinte, ai greșit, te-ai înfuriat, ai avut gânduri de vrăjmășie, ai fost rău, ai bârfit, ai vorbit urât…dar…acum, gata!

Aici intervine partea cea mai grea, ai ajuns în acel moment în care conștientizezi tot ce ai făcut rău, și…? Ce urmează? Să renunți la tot acel comportament. Dar cum? E atât de ușor? Există o rețetă minune? Nu găsim neapărat o rețetă cu tratament concret împotriva răutății ascunse din inimă, dar găsim în Scriptură niște indicatoare absolut fabuloase în momente de cumpănă. Atunci când în timpul umblării tale ai întâlnit aceste obstacole și te-au doborât, nu poți decât să te ridici și să cauți acele indicatoare care te vor duce pe traseul cel bun.

1. „Întărește-te și îmbărbătează-te” este un prim sfat în lupta pe care o duci. S-a întâmplat să cazi dar nu rămâi acolo, te ridici și mergi mai departe. În Coloseni găsim alte indicatoare ce ne vor îndrepta către drumul cel bun:

2. „Îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu blândețe…”, adică fii bun pentru tine și pentru alții. Făcând asta, tu vei fi fericit!

3. Un alt popas este aici: „Îngăduiți-vă unii pe alții, iertați-vă unul pe altul!” Știu că e greu, dar nimic nu se compară cu îmbrățișarea iertării. Încearc-o!

4. Un alt indicator pe care îl vei întâlni: „Îmbrăcați-vă cu dragostea…!” Nu e ușor să iubești pe cineva care ți-a greșit, dar se spune că dragostea este „legătura desăvârșirii”. Ce minunat! Și când ai ajuns aproape de țintă, ești acolo sus, ai urmat indicatoarele corecte și ai ajuns pe vârful muntelui, ești aproape să atingi steagul, „fii recunoscător”! Dragă exploratorule, ai atins ținta! Cu mult efort, dar ești SUS! Iar dacă se întâmplă să cazi din nou, caută traseul cel bun!

Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video