Cătălina

Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

Era o zi obișnuită pentru mine. Aceeași materie, aceeași condică, aceleași obiective, aceleași frustrări și lipsuri de care mă izbeam de ceva vreme. Dar pentru cineva din clasă, ziua era cât se poate de diferită.

Era plină de emoție, de teamă, de gânduri de tot felul: „Să îi dau? Să nu îi dau? Dar ce va zice? Dacă va citi tare în fața tuturor?” Într-un final își face curaj și așază pe catedră caietul murdar, cu un bilet în interior, sperând că nu observă nici un coleg… Am rămas fără cuvinte când am citit ce îmi scria… A trebuit să ies afară să îmi revin și să nu plâng în fața tuturor…

De-a lungul timpului am primit multe mesaje, dar acesta e singurul care m-a zdruncinat încât să nu-l uit vreodată: „Vrei să fii MAMA mea?”. E suficient cât să mă simt mustrată de toate nemulțumirile mele pentru totdeauna…

O fetiță fără tată, prieteni, jucării, educație, etc, cu o mamă alcoolică și abuzivă, locuind într-o cocioabă cu o cameră mizeră și un hol pe post de grajd, mă întreabă dacă vreau să fiu mama ei. Ce am făcut să merit încrederea ei?

O voce calmă, puțină răbdare și atenție pot descătușa un suflet prins în închisoarea unei asemenea vieți. Tu ce ai fi răspuns? Te-ai fi împrietenit cu o fată repetentă de două ori?

Ai fi încercat să o ajuți chiar dacă „prietenii” te iau în râs și-ți urmăresc fiecare mișcare, considerându-te ridicol sau fraier? Știi… s-ar putea să o întâlnești și tu pe Cătălina… Fii atent să nu te ia prin surprindere!

Lia David, Conducător de Club, Darabani – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video