Darul lui Dumnezeu

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)

Înainte de a continua să citești devoționalul de astăzi, oprește-te la sfârșitul acestei propoziții și amintește-ți de ultima ocazie când ai primit un dar pe care ți-l doreai atât de mult. Stop, amintește-ți!

Ți-ai amintit? Nu e așa, ne amintim cu plăcere de asemenea momente, pentru că ele au produs o stare pozitivă în mintea și viața noastră. Ce frumos!

Acum, hai să ne gândim puțin la versetul de astăzi. Ce să însemne darul pe care Dumnezeu l-a făcut oamenilor, deși nimeni nu-l merita?

Mai întâi de toate, trebuie să observăm că Dumnezeu a văzut că oamenilor le plac darurile. Pentru ca El să ne demonstreze cât de mult ne iubește a pregătit cel mai mare dar pe care cineva putea să-l ofere vreodată cuiva în istoria acestui pământ, darul mântuirii.

Ce trebuie să facă cineva pentru a primim acest dar? Răspunsul este credința. Darul vieții veșnice este oferit prin credință. Așa cum un om primește darul mult dorit din partea unui alt om, tot așa, credința, înseamnă că omul păcătos, pierdut și vinovat, Îl primește pe Domnul Iisus, Cel mai mare dar, ca singura lui speranță de mântuire.

Ce vom face cu darul pe care Dumnezeu l-a oferit tuturor oamenilor total gratuit și necondiționat? Există numai două opțiuni, fie îl primești, fie îl respingi. Dumnezeu va respecta deciziile fiecărui om, însă El ne îndeamnă zi de zi să alegem viața, adică să primim darul Lui.

Înainte de a începe activitățile acestei zile, primește darul lui Dumnezeu în viața ta. Iar data viitoare, când vei face sau vei primi un dar, adu-ți aminte de darul mântuirii pe care Dumnezeu l-a oferit prin Domnului Iisus tuturor celor care Îl vor primi.

Ține minte toată viața ta, Dumnezeu nu se schimbă, Dumnezeu nu minte, ce a promis, va face! Darul îți aparține, este al tău, este disponibil încă de pe acum! Bucură-te de el fă-l cunoscut și altora!

Fii binecuvântat!

Gavrilă Alexandru – Pastor stagiar, Începător – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor