Harul meu îți este de ajuns!

Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)

„Pavel a avut în trupul lui o suferință și o vedere slabă. El s-a rugat stăruitor ca această greutate să-i fie îndepărtată. Dar Domnul avea scopul lui cu aceasta și i-a spus lui Pavel să nu-i mai vorbească despre acest lucru. Harul meu îți este de ajuns. El îți va da putere să suporți această infirmitate.”(Letter207, 1899)

Tânăra Ellen Harmon la vârsta de nouă ani a suferit un accident, ca urmare nu a putut să continue studiile nici după trei ani. Ea spune că uneori a murmurat împotriva providenței lui Dumnezeu. Dar după ce L-a cunoscut pe Tatăl ceresc ca fiind un părinte bun și îndurător, a fost în stare chiar să-L laude pe Dumnezeu pentru nenorocirea care fusese încercarea vieții ei, pentru că aceasta se dovedise a fi mijlocul prin care gândurile i-au fost îndreptate asupra veșniciei.

Probabil că și tu ai în viața ta slăbiciuni, sau poate ai o suferință. 

Nu uita: Harul Lui îți este de ajuns! 

Îmi amintesc de o întâlnire explo, unde încercam să prezint grupei ce înseamnă harul. Am ridicat o bancnotă de 100 de lei și am spus că cine dorește poate să ridice mâna și va fi a lui, fiind un dar. Spre surprinderea mea nimeni nu a vrut s-o primească. După ce am insistat, s-a găsit totuși un explorator mai curajos.

Oare nu facem și noi la fel? Nu-L supărăm pe Tatăl nostru ceresc prin necredința noastră? Suntem exploratori și spunem hotărât angajamentul exploratorilor:

Prin harul lui Dumnezeu, voi fi un serv al Său, voi iubi pe oameni și voi ocroti natura. Voi respecta legea exploratorului care pentru mine este:

1. Să studiez și să mă rog zilnic.
2. Să îmi îndeplinesc conștiincios datoria.
3. Să am grijă de corpul meu.
4. Sa îmi păstrez conștiința curată.
5. Să fiu amabil și ascultător.
6. Să mă port cuviincios în casa Domnului.
7. Să am întotdeauna un cântec în inimă.
8. Să merg oriunde mă trimite Dumnezeu.

Se întâmplă că nu reușești să te ții de acest angajament solemn? 

NU te descuraja. Cere ajutorul Domnului! El este gata să te ajute!

Tobias Ilonka, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor