Nimic nu e imposibil cu El

Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)

Fiecare dintre noi, cei care trăim pe acest pământ de confruntăm deseori cu situații dificile. De multe ori ne vedem învinși în fața problemelor cu care ne confruntăm sau slăbiciunilor pe care le avem. Unele situații par imposibile. Fiecare dintre noi a trăit această impresie.

Gândește-te la Helen Keller care la vârsta de doi ani și-a pierdut auzul și vederea. Fiind în această situație se autodepășește, învață mai multe limbi, obține mari performanțe academice si devine o mare scriitoare. Sau Nick Vujicic, omul fără mâini și picioare care a inspirat milioane de vieți. Sau Beethoven care in mod paradoxal compune cele mai de succes opere după ce își pierde auzul. Sau Feodor Dostoievski care suferea de epilepsie, marchează secolul al XX prin profunzimea psihologică și spirituală a operelor sale.

La fel ca noi, apostolul Pavel a fost un om supus slăbiciunilor umane. Dumnezeu nu a promis să schimbe împrejurările sau să ne ferească de necaz. Dumnezeu a promis să fie cu noi în mijlocul furtunii. El este cu noi în slăbiciunile noastre și ne dă putere să învingem.

Dumnezeu îi spune lui Pavel: „Harul meu îți este de ajuns”. Pentru că orice deficiențe am avea, sau orice încercare ar veni peste noi, harul lui Dumnezeu ne dă putere să învingem. Harul lui Dumnezeu e pacea din mijlocul furtunii. Iar deficiențele pe care le avem prin harul lui Dumnezeu descoperă în noi puterea lui Dumnezeu.

Harul lui Dumnezeu aduce schimbarea în viața noastră. Acoperă toate lipsurile noastre. Este tăria noastră. Este pacea lăuntrică pe care nu o poate lua nimeni.

Prin acest har atunci când suntem slabi, de fapt suntem tari. Lasă-L pe Dumnezeu să aducă acest har in viața ta. Și vei vedea că harul Lui îți este de ajuns. Nimic nu e imposibil cu EL.

Benone Pisuc, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video