Mai presus de orice ai putea visa

Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)

Aurel era un tânăr plin de viață și cu tot viitorul înainte, dar la 14 ani un accident stupid îi marchează viața pentru totdeauna. Supărat pe Dumnezeu, în primă instanță caută să scape mai repede de viața ce devenise un calvar, dar printr-un complex de împrejurări ajunge să citească Biblia și viața lui se așază pe o traiectorie total neașteptată. Se implică în consilierea și pregătirea pentru viață a adolescenților, apoi editează o revistă dedicată oamenilor cu handicap locomotor și în cele din urmă își vede visul împlinit, devine membru fondator al Asociației Ridică-te și Umblă, care dezvoltă programe spirituale dedicate persoanelor cu dizabilități și care numără 29 de filiale în România.

Uneori greutățile și vicisitudinile vieții se conturează în mintea noastră ca obstacole imposibil de depășit. Când suntem înconjurați de întuneric, ne este dificil să mai vedem soluțiile și să acționăm, panica ne blochează. Dar când noi nu mai găsim nicio soluție, Dumnezeu mai are 1000 de soluții care pot rezolva problema.
În față era Marea Roșie, în spate armata egiptenilor. Poporul era agitat, îngrozit. Din perspectiva umană situația era fără scăpare. Însă Moise era liniștit. Dumnezeu era cu ei. Profetul Elisei îl roagă pe Dumnezeu să deschidă ochii slujitorului său Ghehazi ca să vadă că îngerii lui Dumnezeu erau mai mulți decât armata sirienilor.

Nicio problemă nu este mai mare decât Dumnezeul nostru. Să ne încredem în El în orice situație și să pășim înainte încrezători. Harul Lui ne este de ajuns. Slăbiciunile și neajunsurile noastre, situațiile imposibile ale vieții, sunt ocazii de aur în care putem observa mâna lui Dumnezeu care luptă pentru noi. Nu te plânge de ceea ce crezi că îți lipsește. Pune în mâna lui Dumnezeu ceea ce nu ai și ceea ce ai, Harul Lui e de ajuns. El poate face lucruri uimitoare din această mână de țărână, aparent lipsită de importanță.

Sisu Beniamin Claudiu, Director Tineret – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor