Un Dumnezeu incredibil!

Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

Cât de minunat trebuie să fie atunci, nu-i așa? Acea lume care îți va depăși toate așteptările, care va întrece toate limitele imaginației tale. Dar stai, de ce vorbim la viitor? Oare doar atunci va fi așa? De ce nu și acum?

Îți amintești povestirea Biblică despre ieșirea israeliților din Egipt și călătoria lor prin deșert? Israeliții nu s-au gândit vreodată că Dumnezeu va face ca tocmai marea, cu valurile ei înspumegate, să se despartă în două ca să le facă loc să treacă. Nici nu și-ar fi imaginat vreodată asta. În deșert, din cauza lipsei vegetației care să echilibreze temperatura, ziua e prea cald, iar noaptea incredibil de frig.

Dar israeliților, Dumnezeu Însuși le făcea umbră ziua, printr-un stâlp de nor, iar noaptea îi încălzea cu grija și dragostea Sa, prin stâlpul de foc. La urechea lor nu ajunsese niciodată ca într-un pustiu uscat să iasă apa atât de prețioasă dintr-o stâncă. Dar Domnul era Stânca aceea. Fiecare avem marea și deșertul nostru: situațiile acelea care par fără ieșire sau lipsite de orice speranță sau bucurie. Dar alături de Dumnezeu, ele se transformă în cele mai minunate experiențe. Probabil și tu ai planuri, lucruri pe care ți le dorești din toată inima. Și nu sunt lucruri egoiste.

Dar ce faci dacă Dumnezeu nu îți oferă ceea ce îi ceri? Vei crede că nu-i pasă? Că nu poate să facă lucruri prea mari în viața ta? Sau că tu nu meriți acele lucruri? Ai văzut ce a făcut El în trecut. Puterea Sa este încă la fel de mare, iubirea Sa la fel de arzătoare și grija Sa la fel de duioasă. El te cunoaște îndeaproape și știe ce te face cu adevărat fericit și împlinit. Tu crezi că Îi ceri un lucru bun, însă El are pentru tine lucruri mai bune decât tot ce ai văzut sau auzit până acum.

Stai liniștit și așteaptă cu răbdare lucrurile minunate pe care Dumnezeul Universului ți le-a pregătit în planul Său. El este gata să îți ofere lucruri la care nu te-ai gândit niciodată. Te provoc astăzi să-L lași să te uimească cu dragostea Sa. Accepți provocarea?

Robert Bolohan, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor