Metamorfoza

„Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

Este un adevărat miracol să poți vedea metamorfozarea unei omizi, într-un fluture cu aripi frumos pictate. Transformarea este una radicală, vizibilă și cu un impact major asupra vieții acestei creaturi. Fluturii nu sunt singurele vietăți care suferă această schimbare, peste 75% dintre speciile de insecte trec prin cele patru stadii de viață: ou, larvă, pupă, adult. Există unele albine, cărăbuși, molii, libelule care se dezvoltă la fel. De ce este nevoie de acest proces complex? Metamorfoza este o schimbare foarte benefică datorită faptului că puii și adulții mănâncă lucruri diferite. Omizile au nevoie de frunze bogate în nutrienți pentru a-și asigura o dezvoltare armonioasă, pe când fluturii consumă doar nectarul florilor.

Katy Prudic, entomolog la Universitatea Arizona, scrie că în cadrul speciilor cu acest tip de dezvoltare „metamorfoza creează brusc un spațiu fără concurență.” Cuvântul „prefaceți” însemnă „a trece de la o formă la altă formă” și se referă la schimbarea lăuntrica a omului care se întâlnește cu Isus. Pe drumul vieții, Dumnezeu ne găsește hrănindu-ne cu egoismul propriu, luptând pentru această existență mizeră. Atunci, El se coboară la înălțimea noastră și ne transformă într-un fluture care învață să zboare spre înălțimile veșniciei. Isus ne schimbă mentalitatea, blocată în aici și acum, cu perspectiva unei vieți fără sfârșit alături de Domnul nostru iubit.

George Knight spune că „transformarea nu este o schimbare magică realizată peste noapte. Este o poruncă pe care trebuie să ne facem curaj să o îndeplinim, să ne dezvoltăm zi de zi sarcinii de a ne asemăna complet cu Domnul nostru.” Iar J.B. Philips surprinde: „Nu îngăduiți ca lumea din jurul vostru să vă tragă cu forța în tiparul ei, ci lăsați ca Dumnezeu să vă restaureze, astfel încât întreaga atitudine a minții să vă fie schimbată.” O astfel de schimbare ne va așeza într-o lume nouă în care avem posibilități nelimitate.

Eduart Tilihoi, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video