Dincolo de gânduri

„Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

Se apropia de miezul nopții, când puștoaica ștergea ultimele aplicații de muzică pe care le folosea zilnic, în urma discuției pe care o avusese cu tatăl ei cu câteva seri înainte, unde aflase că muzica era printre puținele lucruri care ajungea să influențeze mintea fără ca informațiile prezentate în versuri să fie filtrate. Și poate cum ați ghicit deja, melodiile pe care le asculta ea nu erau cele mai înălțătoare.

Nimeni nu spune că e ușor să renunți la plăcerile tale lumești. Dar Dumnezeu spune că e posibil. Însă nu singur. Adesea auzim slogane precum: „tu poți!”, „ești suficient de bun”, dar acestea sunt înșelăciuni. Adevărul e că tu NU poți prin puterea ta și NU ești suficient de bun. Tu ești slab, fricos, naiv. Tu ești om. Pentru a obține victoria, ai pe Isus care să te ajute, „prin înnoirea minții”.

Gândurile pe care le ai vor impacta tot ce e în viața ta. Cum gândești va influența modul în care te simți, apoi deciziile pe care le iei. Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, nu începe cu faptele, deși asta pare cel mai firesc, nici cu sentimentele, ci cu gândurile. Du-te la rădăcină. Dacă gândești trist, te vei simți trist – sau invers – dacă te simți trist, gândești trist.

Cheia transformării tale începe cu modul în care gândești. De aceea trebuie să ai grijă cu ce iți alimentezi mintea: lucruri care te depărtează sau care te apropie de Tatăl tău? Nu e ușor să alegi ceva ce este împotriva firii tale pământești, dar ajutorul tău e Cel Atotputernic. Fata din poveste a făcut alegerea ei și a fost ispitită să își calce promisiunea, dar Isus a învins pentru ea.

Portița prin care Diavolul avea cel mai mult acces la mintea ei a fost închisa și sper că va rămâne așa. Cum de sunt așa de sigură? Chiar acum, în timp ce scrie aceste rânduri de încheiere, ea vrea să vă pună o ultimă întrebare: Dacă ați ști dinainte cine va câștiga la finalul jocului, nu ați face tot posibilul să va găsiți în echipa învingătorilor?

SPOILER: Isus câștigă la final! Astăzi, trageți singuri concluzia.

Dumitrescu Shaina, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor