Deschide, acum!

„În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți”. (Fapte 4:12)

Cea mai mare problemă a oamenilor nu este lipsa puterii, ci faptul că nu sunt conștienți că au nevoie de ajutor. Dacă nu ești conștient că ai nevoie de ajutor, nu ai cum să-l ceri. Dar mulți se îmbărbătează cu gândul că sunt destul de puternici, de experimentați sau deștepți, ca să se poată descurca și singuri. Mândria pe care o aduce acest „eu pot”, „eu știu” sau „eu nu am nevoie”, este primul pas către eșec. Acesta este bagajul de care trebuie să ne debarasăm cu orice preț.

Adevărul este că Dumnezeu dorește să fie implicat în fiecare aspect al vieților noastre. Dacă în viața de zi cu zi avem nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, cu atât mai mult pe plan spiritual. Aici nu am putea realiza nimic fără ajutorul Său. Dorința noastră de a fi pe placul lui Dumnezeu se va realiza doar dacă ne vom recunoaște dependența de El.

Se povestește că un pictor a realizat un tablou înfățișându-l pe Isus stând în picioare și bătând la ușa unei case. După ce și-a terminat tabloul, a întrebat un prieten pictor cum i părea. „Ai făcut o mare greșeală” spuse acesta, „ușa nu are mâner. Cum ar putea să intre Mântuitorul?” Pictorul a zâmbit și a răspuns: „Nu este o greșeală, mânerul este pe dinăuntru. Mântuitorul nu intră decât într-o inimă deschisă cu voia păcătosului.” Nu uita, nu există mântuire decât prin Domnul Isus! Deschide-i ușa inimii tale și astăzi!

Ciurea Alexandru, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video