Călăuzit pe drumul vieții

V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

Majoritatea ne-am confruntat în viață cu situații excepționale, noi. (Mai ales în ultimul an de zile) De cele mai multe ori, dacă stai în fața unui eveniment despre care nu știi nimic și totul îți este necunoscut, nu mai ai aceeași încredere.

Lucrul cel mai neplăcut este că neîncrederea ne poate conduce la necredința în Dumnezeu. Mai apoi necredința în Dumnezeu ajunge la disperare. Și așa se naște frica constantă pe care o putem simți chiar zi de zi.

Însă TU și CU MINE avem un mare avantaj: Isus ne-a făgăduit că ne da va da pacea, în locul tulburării.

Amintește-ți/imaginează-ți o drumeție cu familia sau grupa explo. Instructorul/părintele îl va simboliza pe Isus. El este primul care vede obstacolele, anticipează pericolele și trece peste toate. Noi, ca exploratori, pășim exact pe urmele liderului nostru. Dacă ne abatem la stânga și la dreapta, se prea poate să avem surprize, dar atâta timp cât alegem să îi urmăm exemplul, putem fi liniștiți căci El a trecut peste toate și ne ghidează și ne noi.

Deci cum ar trebui să arate viața noastră dacă privim constant înainte și ni-l luăm ca reper pe Isus?

Mintea noastră să nu uite cuvintele: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea!!! Și inima să se îmbărbăteze.

Raisa Semeniuc, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video