Cea mai mare bucurie!

Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

Când eram mică, mama mea obișnuia să îmi scrie numele pe aproape toate lucrurile care îmi aparțineau: de la caiete, cărți sau alte rechizite până la etichetele hainelor. Cred că și ție ți s-a întâmplat la fel. Acum, am mai crescut puțin, dar încă am numele meu scris în diferite locuri: în buletin, pe prima pagină a Bibliei (sau a altor cărți), chiar și în josul acestei pagini.

Dar cea mai mare bucurie mi-o oferă faptul că există posibilitatea ca numele meu să fie scris într-un loc pe care nu îl pot vedea acum. Versetul din această dimineață îmi spune că dacă ascult de Dumnezeu și Îl urmez, numele meu este scris în ceruri.

În capitolul 10 din Luca, ucenicii s-au întors la Isus bucuroși că au putut să facă unele minuni, însă El le-a spus că adevăratul motiv de bucurie nu ar trebui să fie acesta, ci faptul că numele lor sunt scrise în ceruri. Adevărata bucurie venea din faptul că ei aparțineau lui Dumnezeu.

Dragul meu explorator, poate că numele tău este scris în fruntea listei cu notele de la examen sau pe o diplomă cu un anumit premiu. Sau în registrul bisericii. Și ne bucurăm alături de tine pentru aceasta! Însă nu uita: adevărata bucurie vine atunci când numele tău este scris într-un loc în care acum nu îl poți vedea, și anume, în ceruri.

Dumnezeu te cunoaște pe nume, te iubește și îți poartă de grijă în fiecare zi. Fii și tu unul din ucenicii Lui și bucură-te de faptul că numele tău este scris în ceruri!

În încheiere, te invit să cânți un imn scurt dar frumos: imnul nr. 50 din culegerea pentru exploratori: „Vreau să fiu”. Aceasta să fie rugăciunea ta și a mea în această dimineață!

Să ai o zi frumoasă alături de El!

Ramona Andraș, Conducător de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor