Fericirea bucuriei

Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

Una dintre consecințele fericirii este bucuria. Bucuria noastră durează atâta timp cât suntem fericiți. Așadar, fericirea și bucuria pot să aibă două forme: de scurtă durată și de lungă durată. Pe baza versetului biblic al acestei zile, putem spune că Isus a definit o formă specială și de lungă durată a bucuriei: fericirea de o viață. El spune că bucuria aceasta este consecința faptului că știi că ești mântuit, el ți-a asigurat mântuirea. Aceasta o numim certitudinea mântuirii.

Oare există obstacole care pot să stea în fața fericirii care izvorăște din siguranța mântuirii? Din păcate, da.

În primul rând, păcatele noastre comise în trecut: dacă mai întâi nu accepți iertarea deplină prin Isus, nici Dumnezeu și nici tu însuți nu te poți ierta. Această stare de nesiguranță ne va crea nouă și anturajului nostru o frustrare continuă.

În al doilea rând, circumstanțele vieții – unele pentru care nu putem fi responsabili, dar unele pentru care suntem responsabili prin alegerile făcute de noi. Oare care este soluția acestor obstacole? Conform lui Isus, fericirea este o decizie. De aceea, putem să luăm 2 decizii chiar astăzi pentru fericirea noastră:

1. putem să decidem că vom accepta jertfa lui Isus și, prin urmare, El va șterge păcatele noastre. Dumnezeu ne-a iertat, deci putem să ne iertăm și noi și putem fi siguri în mântuirea noastră.

2. putem să decidem că vom accepta trecutul nostru. Apoi vom lua propriile decizii, în timp ce ne luăm răspunderea pentru ele – și nu vom delega trecutului răspunderea pentru deciziile noastre din prezent, ci vom „examina opțiunile noastre în luarea deciziilor, și ne vom uita la consecințele posibile ale acestora.” (Dr. Edith Éva Éger.)

Dacă am putea să alegem dintre cele două forme ale fericirii și bucuriei, sunt sigur, că toți am alege cea de lungă durată. Vestea bună este că astăzi avem posibilitatea să luăm decizia. Nu e sigur dacă mâine vom mai avea această șansă. Tu cum vei decide astăzi?

Ferencz-Zorgel Botond, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video