Furtul de identitate

Bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri”. (Luca 10:20up)

A opta poruncă a Decalogului spune foarte clar: „Să nu furi.” Foarte multe lucruri pot fi furate în lumea noastră: de la lucruri mărunte și nesemnificative, până la lucruri mari și foarte valoroase, de la furtul lucrurilor materiale, și până la furtul intelectual (plagiatul), atunci când îți atribui ție ideile scrise de altcineva.

Însă una dintre cele mai noi și mai sofisticate forme de furt o reprezintă furtul de identitate (de exemplu: numele, data nașterii, numărul cardului) și folosirea acestora în mod fraudulos).

Dumnezeu ți-a dăruit o identitate. El te-a creat după chipul și asemănarea Sa într-un mod unic și irepetabil. Nimeni nu a mai fost vreodată ca tine și nici nu va mai fi. Însă, în istoria umanității a apărut un hoț care vrea să îți fure identitatea oferită de Dumnezeu. Numele lui este Satana și dorește să înșele întreaga lume. El vrea să îți fure numele și identitatea și să îți ofere chipul lui, în locul chipului dăruit de Dumnezeu. Trist e că reușește să păcălească foarte mulți oameni. Isus are o soluție pentru nu fi înșelat: există o carte în ceruri unde îți poate fi trecut numele și faptele tale bune – Cartea Vieții – în care sunt scriși candidații la Împărăția cerurilor. În ea se vor regăsi toate aspectele identității tale. Este o carte ce aparține lui Dumnezeu, în care scriu îngerii Săi sub supravegherea Sa. Dacă-I rămâi credincios lui Isus, numele tău nu va fi șters niciodată din această carte și Diavolul nu-ți va putea fura identitatea ta de copil al lui Dumnezeu.

Numele tău va sta înscris în cartea vieții; titlul tău la moștenirea cerească va purta semnătura regală, pe care nimeni de pe pământ nu îndrăznește să o pună sub semnul întrebărilor. Nimeni nu poate să-ți bareze drumul spre porțile cetății lui Dumnezeu, ci vei avea intrare liberă înaintea prezenței divine și în templul lui Dumnezeu de sus. Ellen White, 5M, 333.2

Să ai numele scris în cartea vieții chiar e un mare motiv de bucurie, nu-i așa?

Lucian Răcilă, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor