Priorități

Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

Ai fost pus vreodată în situația de a avea în față două lucruri importante, dar să poți alege doar unul dintre ele? Acea bluză pe care ți-o dorești foarte mult, și niște adidași pe care îi vrei la fel de mult, dar nu ai bani decât pentru una din acestea două. O decizie destul de grea, nu? Hai să simplificăm puțin lucrurile. Să spunem că ai de ales dintre ceva indispensabil și ceva ce ți-ai dori foarte mult, dar nu necesar.

De exemplu, dacă ai avea de ales între hrana pentru două săptămâni și un telefon nou nouț, ce ai alege? Nu știu ce ați alege voi, dar pentru mine e o decizie destul de ușoară. Deși un telefon nou ți-ar da o satisfacție de moment, nu ai putea rezista două săptămâni fără pic de mâncare. După ce Isus a fost botezat și dus în pustie, diavolul a fost dispus să îi ofere toate bogățiile pământului, în schimbul unei simple plecăciuni. Dar Isus știa că această lume e trecătoare și că Împărăția lui Dumnezeu este singura care va dura veșnic, așa că El a refuzat. Și noi suntem puși în aceeași situație.

În fața noastră avem două uși. Pe una scrie „Împărăția lui Dumnezeu” iar pe cealaltă sunt scrise toate plăcerile acestei lumi. Deși lumea ne poate oferi multe plăceri de moment, Dumnezeu ne oferă plăceri veșnice. Și pentru a avea parte de acele plăceri veșnice, trebuie sa renunțăm la cele lumești. Dacă am alege lumea, ne-am pierde sufletul puțin câte puțin. Dar dacă Îl alegem pe Dumnezeu, sufletul nostru va trai veșnic. Pentru unii este o decizie dificilă, dar atunci când știi că ai de câștigat viața veșnică împreună cu Dumnezeu , dintr-o dată, această alegere nu mai pare așa de grea. Dintre lume și Dumnezeu, eu îl aleg pe Dumnezeu.

Dar tu?… Tu ce alegi?

Clamba Ciprian, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video