După mine, potopul?

Și ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul? (Marcu 8:36)

A câştiga face referire la bani şi posesia bunurilor materiale. Cineva poate gândi că, strângând multe lucruri își poate garanta salvarea vieții, sau cel puțin să își trăiască viața într-un anumit fel? O vorbă românească, folosită în mod egoist, nu tocmai înțeleaptă spune: „După mine, potopu’ “.

Satana îl face pe om să creadă că poate trăi cum dorește el, fără consecințe. Procedând astfel, omul nu face decât să-și distrugă propria viață și nu de puține ori și pe a celor din jurul său. Cuvântul lui Dumnezeu ne descoperă faptul că banii nu fac decât să ne dea iluzia fericirii și salvării, însă ei nu-ți asigură veșnicia. Isus spune: „Eu vă ofer mântuirea, cu prețul vieții Mele”. Omul nu își poate salva în niciun alt fel viața, decât prin Isus. Prețul pentru răscumpărarea omenirii a fost plătit la cruce, acest preț nu se poate compara cu nimic omenesc și este jertfa pe cruce a fiului lui Dumnezeu. El te invită azi să accepți această jertfă, mai presus de orice posesie materială. „…ce va da un om în schimb pentru sufletul său?”

Ciutan Elena
Ghid, Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor