Purtătorul de poveri

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

„Pe holul mare al spitalului, tinerii părinți își frământă mâinile, pășind încoace și încolo. Dincolo de ușile închise este fiul lor, încredințat medicilor pentru operație. Mama înghite repede două calmante, în timp ce tatăl se retrage deoparte și își îndreaptă gândurile și durerea către Dumnezeu, încredințând viața copilului în mâna Doctorului Suprem. În câteva minute, o pace sfântă îi umple inima și o liniște deplină i se odihnește pe față. Acum are siguranța că totul va fi bine.”

Îți spun un secret pe care s-ar putea să îl știi: părinții tăi te iubesc și sunt dispuși să facă totul pentru fericirea ta pe acest pământ, dar și mai mult pentru fericirea ta în Împărăția cerurilor. Alegerile pe care le faci sunt importante pentru ei și pot fi o sursă de frământare sau binecuvântare. Poate că te gândești că ești prea mic pentru toate acestea, dar trebuie să știi că fiecare suflet, mic sau mare, își are povara lui și această trudă de a o purta, aduce cu ea oboseală. Biblia ne oferă reperul potrivit pentru o viață curată, iar prin cunoașterea ei ne este activată conștiința. Ea este aceea care ne avertizează când suntem pe cale să greșim. Mulți oameni ajung să ignore vocea conștiinței, alegând să încalce legea pusă de Dumnezeu în inima lor și, astfel, ajung să săvârșească lucruri rele, împovărându-și sufletul. Povara cea mai grea pe care o ducem cu noi, este povara păcatului, iar sentimentul de vinovăție care apare în urma săvârșirii acestuia este unul dintre cele mai tulburătoare simțăminte. Hristos a venit să ia povara vinei noastre și să ne aducă eliberarea. Nu știu ce poveri duci în inima ta, dar oricare ar fi ele, nu le păstra, ci acceptă invitația care spune „Veniți la Mine…”. Isus este mai mult decât bucuros să te ajute să găsești odihna, pacea și bucuria în ascultarea de El.

Azi, când te pleci în rugăciune, nu ezita să Îi spui Lui tot ce ai pe inimă.

Adrian Petrache, Conducător de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video