Atitudinea unui copilaș

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

Ai observat cum reacționează un copilaș de câțiva anișori, când se simte singur sau în pericol? Începe să plângă și să își strige părinții. Singurul lucru pe care și-l dorește în acele clipe este prezența părinților. Când aceștia apar lângă el, se liniștește. Chiar dacă pericolul nu a trecut, în prezența lor se simte în siguranță.

Când copilașul se lovește și începe să plângă, mama îl ia în brațe și îl mângâie. Durerea parcă a dispărut și începe să zâmbească. Mângâierea mamei îl ajută să uite durerea.
Dumnezeu este Tatăl nostru ceresc. El ne-a creat și ne susține viața. El ne iubește mai mult decât un părinte pământesc și este interesat de binele nostru. El ne cunoaște nevoile, problemele, durerile și este gata să vină în ajutorul nostru. În versetul de astăzi, Isus ne adresează o chemare: „Veniți la Mine..” Trebuie doar să apelăm la El, asemenea unui copilaș și să îi spunem problema noastră. El a promis: „..și eu vă voi da odihnă”. Poate nu se va rezolva problema în acel moment, dar vom simți pace și siguranța că am fost auziți și la momentul potrivit vom primi răspuns.

Ești îngrijorat, neliniștit, trist? Te confrunți cu probleme? Ai o povară, care apasă pe inima ta?

Isus te invită să îi prezinți problema ta și să îi ceri ajutorul. Vei primi curaj de a merge mai departe și soluții la problema ta.

Îți doresc o zi în care să simți prezența Lui, în inima ta.

Rusu Emanuel, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video