Bagaje inutile

Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

Pentru produsul nostru favorit, dacă mai sunt și reduceri de preț, ne interesăm în cele mai mici detalii și facem sacrificii numai să intrăm în posesia lui.

Pentru azi, avem oferta cea mai bună și cea mai accesibilă. Se cere doar o condiție: „Veniți”! Nu sunt specificate alte cerințe. Cine să meargă la El? „toți cei trudiți și împovărați”. Ce se dă în schimbul greutăților: „odihnă”.

Poți spune că tu nu ridici și nu cari după tine măcar câteva bagaje? Mai mult ca sigur, dimineața, până nu ai ieșit din casă, ai apucat câteva bagaje și te-ai grăbit să le pui pe banda rulantă, aceasta fiind mintea ta. Bagajele sunt pline cu poveri: geamantanul vinei (poate cândva nu ai spus adevărul), geamantanul vinei (în urma minciunii, a remușcări pentru consecințe), cufărul nemulțumirii, rucsacul cu îngrijorări, o geantă de amărăciune, o servietă de perfecționism, o valiză de singurătate și o traistă de frică, dar lista poate continua. Să nu te miri dacă ești obosit la capătul zilei.

Bagajul poverilor noastre a fost purtat deja de Mântuitorul nostru, Isus Hristos. Trebuie doar să stăm de vorbă cu El, pentru a primi în schimb rezolvarea problemelor și liniștea sufletească. Oare de ce sunt astăzi atât de multe persoane în dificultate? Nu mai poate Domnul să facă față cererilor? Sau este altceva care ne răpește mai mult timp și mai multă atenție? Familia ta ți se poate întoarce împotrivă, prietenii te pot trăda, însă nu Dumnezeu. Te simți poate singur, dar nu ești, El e cu tine!

Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor