Ultima soluție?

și a zis: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, și m-a ascultat; din mijlocul locuinței morților am strigat, și mi-ai auzit glasul. (Iona 2:2)

Istoria lui Iona este fascinantă și plină de suspans. Dar nu trebuie să uiți că această istorie este adevărată! Sunt mai multe minuni care au avut loc în această istorie, dar sunt și multe lecții pe care le putem învăța. Una dintre ele este din textul de astăzi și este despre credință. Ioana nu se roagă din șezlong de pe plajă, când este salvat și în siguranță. El spune „din mijlocul locuinței morților am strigat și mi-ai auzit glasul” fix din burta peștelui! Noi, cei care citim istoria lui nu ne speriem prea tare pentru că nouă ne este ușor să știm cum se va termina și care va fi deznodământul. Dar pentru Iona situația nu era simplă. Chiar dacă nu știa ce se va întâmpla cu el, Iona era încrezător în mila lui Dumnezeu. În versetul 6 din același capitol, el spune „m-ai scos viu” și spune asta când era încă în burta peștelui! Asta da credință! În jurul tău să fie numai moarte și suferință, iar tu să stai liniștit și încrezător, vorbind la trecut despre cea mai neagră experiență a vieții.

Sunt multe situații limită chiar și în viața unui explorator. Sunt probleme de sănătate, lipsuri, situații complicate la școală sau în familie. Dar în mijlocul tuturor acestor încercări, un explorator trebuie să aibă credința lui Iona. Tu trebuie să vorbești la trecut despre toate aceste situații. Atunci când ești bolnav, să spui „îți mulțumesc Doamne că m-ai vindecat”, sau când te afli într-o situație foarte complicată, să spui asemenea lui Iona: „mi-ai auzit glasul, m-ai scos viu”. Dacă credința s-ar baza pe dovezi, atunci ea nu ar mai fi credință, ci știință. Dar spre deosebire de știință, credința se bazează doar pe încrederea în Dumnezeu, o încredere care sfidează toate evidențele negative din jur și „vede” pe Dumnezeu acționând cu putere.

Dacă te confrunți cu o situație fără ieșire, derulează, prin credință, în viitor, firul evenimentelor până la momentul în care poți vorbi la trecut despre acea situație și mulțumește lui Dumnezeu pentru că te-a scăpat cu bine!

Dorin Cristea, Director Tineret Conferință – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor